18 Nisan 2010 Pazar

Her şişmanlık obezite değildir

Her şişmanlık obezite değildir


Bu gün zaman pazar ekinde okuduğum bir yazı


Elma dersem çıkma, armut dersem çık!

Obezite dediğimiz şey kilo ile boy arasındaki orandır. Problem adele dokusu ile yağ dokuları arasındaki farktır. Mesela futbolculara ya da atletlere baktığınız zaman BMA testinde şişman olarak çıkabilirler ama esasında şişman değildirler. Öte yandan normal kiloda olan bir beyefendi vücudunda daha fazla yağ kütlesi barındırdığı için obez olabilir. Elma vücut şekline sahipseniz ve mide kenarında yağ birikmesi varsa sağlıksızsınızdır. Kadınların bacakları incedir ama vücutlarının karın bölgesinde yağ fazla ise bu tehlikelidir. Çünkü armut şeklinde bir vücuda sahip olan kadınlar ise daha az diyabet ve kalp rahatsızlıklarından etkilenirler. Elma şeklindeki vücut daha büyük bir risk içerir.


Diyet önerilerinin çoğu zararlı

Herkes kilo verebilir. Mühim olan şey vücuduna aldığından daha fazlasını harcayabilmek. Birine odaklanmamak lazım.



Gün içinde aralıklarla da olsa en az 30 dakika kadar yürümek gerekir.

Sebze ve meyveyi çok tüketin. Sabah baklagil, patates, tahıllı ürünler yiyin.

Yemeklerin bir kısmı diyetten çıkarılmalı demiyoruz. Mühim olan dengelemektir.

İdeal olan haftada bir kilo kaybetmektir ve böylesi kalıcı olur. Hemen kilo vermek vücuttaki yağı değil suyu kaybettirir.

Piyasadaki diyet önerileri yapan kitapların çoğu zararlı diyet öneriyor. Çoğu birçok yiyecek türünü diyetten çıkararak formül önerir. Mühim olan günlük kaloridir. En başarılı diyet size uygun olanıdır.

Arzu eden devamını verdiğim likten okuyabilir .

0 yorum :

Yorum Gönder

Blog Listem

 

© 2016 Cilt Bakımı ve Makyaj