5 Şubat 2014 Çarşamba

Güzellik İçin Yapmanız Gerekenler

Şeker, un, nişasta çetesi ile nasıl savaşacağız ya da savaşı nasıl kazanacağız? Bu yaşlandırıcı, hasta edici çeteyle nasıl mücadele edeceğiz?

Bunlarla mücadele etmeden obezite-şişmanlık, diyabet salgınlarıyla, kanser tehditleriyle, sindirim sistemi problemleri, bellek sorunları ve daha pek çok şeyle baş etmemiz mümkün olmadığına göre nasıl bir yol izleyeceğiz? Bu çeteden uzak durmanın bazı yollar, çareleri muhakkak ki var: Beslenme konusunda bilgilerimizi artırmak bunlardan ilki. Unu, şekeri, nişastayı yavaş yavaş azaltmak, özellikle şekerli yiyeceklerden elimizi ayağımızı sistemli bir biçimde çekmek ikincisi! Ayrıca ne yapıp edip en kısa zamanda; bir, doğal mutfağa dönmek; iki, ev yemeklerine yeniden merhaba demek; üç, hazır yiyeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durmak; dört, besin seçimlerimizde her daim adeta bir “şeker-un-nişasta müfettişi” gibi davranmak, yani besin etiketlerini büyük bir dikkatle okumak ve bu üçünün bulunduğu yiyeceklerden ya uzak durmak ya da daha düşük oranda şeker-un-nişasta içerenleri satın almak gerekiyor.

Un, şeker ve nişasta neler yapıyor?
- Kilo aldırıyor - Cildi kırıştırıyor - Belleği bozuyor - Kemik ve kasları güçsüzleştiriyor - Diyabeti kolaylaştırıyor - Bağışıklığı zayıflatıyor - Kansere zemin hazırlıyor - Kan-yağ dengesini bozuyor

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

0 yorum :

Yorum Gönder

Blog Listem

 

© 2016 Cilt Bakımı ve Makyaj